Open Vld Landen wil burgers écht betrekken en beter informeren!

“We merken dat heel wat burgers nauwelijks weten wat er beslist wordt in onze stad.”, zegt Tineke Van Eycken, voorzitter van Open Vld Landen. “Daarom starten we met verschillende, toegankelijke initiatieven om de burger beter te informeren over wat er in Landen beslist wordt. Onze burgers mogen écht wel weten wat er gebeurt en wij nemen hierin graag het voortouw.”

“Blauw” informeert!

Onder de noemer “Blauw” lanceert Open Vld Landen verschillende initiatieven om de burgers op vaste tijdstippen te informeren over het gemeentelijk beleid. “Onze eerste burgerkrant ‘Blauw’, die we vlak voor de zomer uitbrachten, werd zo goed onthaald dat we nu die lijn doortrekken in alles wat we doen!” legt Alex Dekens, hoofd van de Cel Communicatie, uit. “We zullen ‘Blauw’ zowel inzetten op digitale media, maar ook fysieke media in de vorm van krantjes, flyers, enz… Onze bedoeling is zoveel mogelijk Landenaren te bereiken, van jong tot oud.”

 

Gemeenteraad in ‘t kort

Een opvallend nieuw initiatief is dat Open Vld Landen kort na elke gemeenteraad via Instagram en Facebook een visueel aantrekkelijk verslag brengt van zaken die er besproken zijn. In enkele ‘swipes’ ben je helemaal mee.

“Mensen weten te weinig wat er op de gemeenteraad besproken en beslist wordt. Die kloof willen wij dichten met dit nieuwe initiatief.”, aldus Didier Reynaerts, fractieleider Open Vld Landen. “Niemand leest de verslagen die online staan. Op deze manier willen we dan ook de belangrijkste punten van de gemeenteraad op een eigentijdse, maar duidelijke, manier delen.”

In dialoog met ‘Blauw’
Via pols, bevragingen, enz… zal er ook op geregelde tijdstippen gepeild worden naar de mening van de mensen. “Onze mandatarissen en bestuursleden staan er om bekend om heel dicht tussen en bij de mensen te staan. Maar dat kan nog dichter!”, besluit Tineke Van Eycken. “Met de verschillende ‘Blauw’-initiatieven willen we niet enkel informeren, maar ook in dialoog gaan met de Landenaren. Iets wat nu nog te weinig gebeurt volgens ons.”.

 

Landenaren mogen zich elk seizoen verwachten aan een nieuwe editie van de burgerkrant ‘Blauw’, maar ook online via maandelijkse nieuwsbrieven (‘Blauw Online’), korte nieuwsflyers voor specifieke deelgemeenten (‘Blauw Dichtbij’) en uiteraard via de sociale media van de partij.