Nieuws

Proefopstelling wijk "KOREA"

Net zoals vele inwoners van de wijk “KOREA” in het centrum van Landen waren we als Landense oppositiepartijen

zéér onaangenaam verrast dat het Landense schepencollege op 15 september startte met een proefopstelling. Lees hier onze perstekst

 

Oppositiepartijen vragen dat het Landens stadsbestuur zijn wettelijke verplichtingen nakomt bij het beheer van trage wegen.

In het kader van de dag van de Trage weg van afgelopen zondag, eisen de Landense oppositiepartijen Open Vld, N-VA en Groen Landen dat Trage wegen toegankelijk zijn voor iedereen. Hiertoe hebben ze een gezamelijke brief gestuurd naar het schepencollege om de trage weg tussen Neerlanden en Zoutleeuw opnieuw toegankelijk te maken. 

Lees meer

Open Vld Landen wil burgers écht betrekken en beter informeren!

“We merken dat heel wat burgers nauwelijks weten wat er beslist wordt in onze stad.”, zegt Tineke Van Eycken, voorzitter van Open Vld Landen. “Daarom starten we met verschillende, toegankelijke initiatieven om de burger beter te informeren over wat er in Landen beslist wordt. Onze burgers mogen écht wel weten wat er gebeurt en wij nemen hierin graag het voortouw.”

Lees meer

Open Vld wil gratis zelftests voor alle Landenaren en niet alleen voor kwetsbare gezinnen.

De stad Landen kondigde gisteren aan dat aan kwetsbare gezinnen gratis zelftests zullen aangeboden worden via de sociale dienst, het sociaal winkelpunt ’t Winkelke en de jeugdopbouwwerker. Open VLD-fractieleider Didier Reynaerts is verbolgen: “Zijn wij nu echt een communistische stad aan het worden ?” fulmineert hij.  

Lees meer

Open Vld wil snel veiligheidscamera's in het winkelcentrum van Landen.

Is Landen een onveilige stad aan het worden ? "Als je de krantenartikels van de afgelopen dagen leest, moet je helaas tot deze conclusie komen” zegt Didier Reynaerts, fractieleider van Open VLD Landen. Vandaar dat zijn partij veiligheidscamera’s wenst.

Lees meer

Twee nieuwe krachten in de Landense Politiek.

De gemeenteraadsverkiezingen lijken nog veraf, maar toch ging Open VLD Landen al op zoek naar versterking. “We trokken twee bijzonder energieke doeners aan’, aldus fractieleider Didier Reynaerts. ‘Steven Kerkckaert en Tim Stiers traden afgelopen week toe tot het bestuur van onze partij.

Lees meer

Open Vld wil padelspelers in eigen stad houden.

Padel is op dit moment de snelst groeiende sport in Vlaanderen. Het is een sport die door jong en oud kan beoefend worden en wordt meestal omschreven als de perfecte kruising tussen tennis en squash. “Vele Landenaren hebben intussen deze sport ontdekt maar moeten, om hun geliefde sport te kunnen beoefenen, uitwijken naar Sint-Truiden of Tienen”

Lees meer

Stad Landen maakt werk van GAS-boetes voor verkeersovertredingen

Op de jongste gemeenteraad van Landen, diende onze fractie een voorstel in om kleine snelheidsovertredingen af te handelen via GAS-boetes. Dit voorstel kwam de afgelopen dagen uitgebreid in de pers en werd nu ook gunstig onthaald op de gemeenteraadszitting.  

Lees meer

Open Vld Landen wil snelheidsovertreders kunnen aanpakken met GAS-boete

Open Vld Landen doet vanavond een voorstel op de gemeenteraad om snelheidsovertreders een GAS-boete te kunnen geven. "Sinds 1 februari 2021 kunnen lokale besturen in Vlaanderen op die manier beperkte snelheidsovertredingen handhaven. Zo krijgen steden en gemeente een extra tool in handen om de verkeersveiligheid in Vlaanderen te helpen verbeteren", meent de partij. 

Lees meer

Fractie Open Vld Landen verjongt

Begin deze week bood oud-burgemeester en huidig Open Vld-mandataris Iris Vander Schelde haar ontslag aan als gemeenteraadslid. Gelijk zet ze ook een punt achter haar politieke carrière. 'Ik neem deze beslissing uit eigen beweging en om professionele en familiale redenen', aldus Vander Schelde. Ik vertrek zonder spijt of wrange gevoelens en maak graag plaats voor nieuwe jonge mensen'. 

Lees meer

Het economisch “relance-plan” van de stad Landen? Wanneer komt het er??

Open Vld Landen ontgoocheld over beleidsplan.

Open Vld Landen is teleurgesteld in het beleidsplan voor de komende vijf en een half jaar. Het is, op enkele alinea's na, een platte samenvatting van alles wat de Vlaamse overheid aan decretale verplichtingen oplegt aan een gemeentebestuur. Lees het volledige artikel via onderstaande link.

 Persartikel HLN

Stadsbestuur van Landen is eigenlijk een minderheidskabinet.

1 januari 2019, Open Vld Landen zetelt vanaf heden in de oppositie. Dit weerhoudt ons uiteraard niet, om nog volop aan politiek te doen. Zo liet Didier Reynaerts duidelijk weten tijdens de eerste gemeenteraad. De inwoners van Landen hebben namelijk helemaal niet gekozen voor de bestaande coalitie. Er zal dus rekening moeten gehouden worden met iedereen, ook met ons in de oppositie. Lees het volledige artikel via onderstaande link.

 Persartikel HLN

Stadsbestuur van Landen is eigenlijk een minderheidskabinet.

1 januari 2019, Open Vld Landen zetelt vanaf heden in de oppositie. Dit weerhoudt ons uiteraard niet, om nog volop aan politiek te doen. Zo liet Didier Reynaerts duidelijk weten tijdens de eerste gemeenteraad. De inwoners van Landen hebben namelijk helemaal niet gekozen voor de bestaande coalitie. Er zal dus rekening moeten gehouden worden met iedereen, ook met ons in de oppositie. Lees het volledige artikel via onderstaande link.

 Persartikel HLN

Open Vld Landen stelt lijst voor

Op vrijdag 25 mei stelde ons partij de volledige verkiezingslijst voor in het idilische kader van een landelijke boerderij.  “Een mooie en bekwame mix van vrouwen en mannen, van jong en iets ouder”, zegt lijsttrekker Didier Reynaerts. Met dit sterk team is onze partij klaar om de campagne aan te vangen. 

                                                                                                                                                                                                                   Persartikel HLN

 

 

Landense kandidaat voor de Provincieraadsverkiezingen

Antonella Saraniti zal onze stad vertegenwoordigen op de verkiezingslijst van de Provincieraadsverkiezingen. Dit werd dinsdag 5 juni bekendgemaakt aan het grote publiek. Open Vld Landen is blij met Antonella als kandidaat voor de Provincieraadsverkiezingen. Samen met lijstrekker Ann Schevenels zal er de komende maanden over heel de provincie campagne worden gevoerd voor de zetels in de provincieraad.  We wensen Antonella alvast veel succes!

                                                                                                                                                                                                                               Persartikel HLN

 

Nieuwsbrief januari & februari

Maandelijks houden we onze leden via een nieuwsbrief op de hoogte over het reilen en zeilen van de partij. 

 

Lees hier onze laatste nieuwsbrief.

Download
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief Open VLD 1_2018 - pdf versie
Adobe Acrobat document 9.6 MB

Zondag 28 januari 2018, was het eindelijk zo ver, onze eigen nieuwjaarsreceptie. Met een 300 tal aanwezigen, werd het wederom een topeditie! We mochten verschillende sprekers verwelkomen en achteraf genieten van een heerlijk buffet. Ideaal om het nieuwe jaar in te gaan! Bedankt aan alle aanwezigen!

Didier Reynaerts en Iris Vander Schelde: duo voor verkiezingen 2018 Landen!

 

 

De plaatsen 1 en 2 voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 bij Open VLD Landen zijn gekend.

 

Didier Reynaerts zal de lijsttrekker van een heel sterk en ambitieus blauw team zijn. Iris Vander Schelde neemt de tweede plaats in. Iris: "Ik heb grondig nagedacht over mijn politieke toekomst en dit zowel binnen onze partij als samen met mijn gezin, met mijn familie en vrienden. Mijn besluit is om mij niet kandidaat te stellen als lijsttrekker van de lijst van Open Vld Landen voor de verkiezingen in 2018. Ik ga voor de tweede plaats. Dit zal mij de mogelijkheid geven om de huidige combinatie van mama, huisarts én burgemeester van jullie allemaal, te kunnen uitvoeren en dit tot de laatste dag van deze legislatuur. Tegelijk zal het mij wat extra ruimte bieden om nieuwe jonge mensen te begeleiden in hun prille politieke carrière. En ze staan te trappelen!"

 

 Didier: "Ik kijk er naar uit om met een sterk team, als lijsstrekker van Open Vld Landen, onze realisaties verder te zetten. Continuïteit en zekerheid. We zorgen ervoor dat Landen een plek is waar het leuk is om te wonen, waar kinderen kunnen ravotten, alle bevolkingsgroepen zich goed voelen en ondernemende mensen hun ding doen. Dit alles in een groene, veilige en mobiliteitsvriendelijke omgeving." 


Enquête - zomer 2017

 

 

We hielden de voorbije zomer een enquête die bij alle Landenaren, in de bus kwam. Ondertussen heeft iedereen voldoende tijd gekregen om deze enquête al dan niet elektronisch in te vullen en ons terug te bezorgen. Nu willen we onze bevindingen graag terugkoppelen naar de inwoners.

 

Uit de enquête blijkt, dat ongeveer 50% van onze inwoners zich veilig voelt in onze gemeente, een cijfer dat naar omhoog mag !


We zijn hier dan ook reeds volop aan het werken, zo hebben we o.a. 2 ANPR camera’s aangekocht en voorzien we in samenwerking met stad Tienen, nog 2 mobiele camera’s die we waar nodig kunnen inzetten. Er wordt ook geijverd voor een trajectcontrole bij de heraanleg van de N80 in Walshoutem.

 

In het algemeen vinden onze inwoners dat Landen zeer goed bereikbaar is. Er is wel een grote vraag naar een betere voet- en fietspadeninfrastructuur. Nog een extra reden om het werk dat we reeds enkele jaren geleden opgestart hebben , meer bepaald  het ‘stoepenproject’ en het ‘OCTOPUS’project aan de scholen, nog verder zullen uitvoeren om een nog veiligere omgeving voor de zwakke weggebruikers te realiseren. 

 

En, last but not least, de Landenaren houden van activiteiten, sfeer in hun stad. De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd om van Landen terug een fijne stad, met leuke activiteiten voor iedereen te maken, denk maar aan Winterlanden dat net achter de rug is, de fijne samenwerking met de lokale handelaars, de intrede van de Sint, Landen zomert, .. Allemaal initiatieven die het alleen maar aangenamer maken om in Landen te wonen. 

 

Wij danken alvast iedereen die de moeite heeft gedaan om de enquête te beantwoorden, zo kunnen we 2018 met volle moed verderzetten en verder bouwen aan onze mooie stad!

Ledenfeest & Pasta avond 

 

 

Op zaterdag 9/12 organiseerden we voor de eerste keer een ledenfeest. Wat een succes! 130 personen hebben culinair genoten. Iedereen kreeg pasta aangeboden, het was overheerlijk! Afsluiten kon met een pannenkoek t.v.v. het goede doel. Bedankt aan iedereen voor de opkomst. 


Wandelen met de Burgemeester 

 

 

In 2017 is burgemeester Iris, samen met haar team  gaan wandelen in verschillende deelgemeenten. Het werden, in de zon, regen en zelfs sneeuw, zeer fijne wandelingen met enthousiaste inwoners. Zo kreeg iedereen de kans om een persoonlijk babbeltje te slaan met Iris en de nodige vragen te stellen. Er wandelde steeds een lokale gids mee om ons te voorzien van de nieuwtjes en de weetjes van het dorp. Na de wandeling werd er steeds halte gehouden bij de lokale horeca om nog even gezellig bij te kletsen. Hou Facebook in de gaten! Daar kom je te weten waar we de volgende keer afspreken! Uiteraard zullen we het ook op deze website publiceren onder 'activiteiten'. Tot op onze volgende wandeling!